27 Eylül 2013 Cuma

Apple iOS 7.0.2 güncellemesini yayınlandı

Apple, bazı iPhone'larda büyük sıkıntılar çıkaran iOS 7 için iOS 7.0.2 güncellemesini yayınladı.
Yeni güncelleme maalesef kullanıcılar tarafından sıkça dile getirilen sanal klavye gecikmesini ortadan kaldırmıyor. Güncelleme iPhone kullanıcılarının kişisel bilgi güvenliğini sağlamak amacıyla çıkarılmış. iOS 7 işletim sistemi yüklü olan cihazlarda bir süre önce keşfedilen bir güvenlik açığı sayesinde şifre girişi yapılmadan telefonun e-posta ve twitter iletileri gibi temel özelliklerine erişilebiliyordu. Bu yolla tanımadığınız kişilerin eline geçen telefonunuzun kilit ekranı yok sayılarak özel kişisel bilgilerinize ulaşılması mümkündü. 


Apple'ın bu açığı farkedip kapatması çok da uzun sürmedi. iOS 7.0.2 güncellemesiyle şifrenin yok sayılarak telefonun temel özelliklerine erişilmesi açığı kapatılıyor ve iOS 7 kullanıcıları artık daha gücenli bir şekilde iOS cihazlarını kullanabiliyor. Bunun yanında şifre girişi için Yunanca klavye desteği iOS 7'ye ekleniyor.


Güncelleme bir önceki iOS 7.0.1 güncellemesinin aksine sadce iPhone 5S ve iPhone 5C için yayınlanmadı. Bütün iOS 7 yüklenebilen cihazları kapsayan güncelleme ile tüm Apple kullanıcıları bu güvenlik açığından kurtuluyor. Güncelleme ile artık sosyal medya hesaplarınız ve e-postalarınız güvende olacak.

Kaynak : Türkiye Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder