28 Temmuz 2013 Pazar

Apple, Batarya İçin Teknoloji Patenti Aldı

Günümüz telefonların özellikle akıllı telefonlarının sorunlarından biri batarya süresinin kısalığı sanırım. Hatta bir arkadaşım "akıllı telefon almamışım, pirize yer almışım" gibi bir söz söylemişti.

WWDC 2013 etkinliğinde 12 saat'e varan kullanım süresi sunan yeni Macbook Air modellerini tanıtan Apple, batarya konusunun bu yıl ki yazılım güncellemelerinden en öncelikli konularından biri olduğu görülüyor.
Öye ki apple yeni aldığı patent ile bunu kanıtlar niteliğinde.



Elektronik Cihazlar için Güç Yönetimi adındaki teknoloji, kullanıcının günlük alışkanlıklarının takip edilmesine dayanıyor. Kısaca her hareketinizi izleme anlamına gelen teknoloji günlük konum bilgilerinizi, işe gidiş gelişlerinizi, ne zaman yolda olduğunuzu veya ne zaman evde olduğunuzu takip ediyor ve ne zaman cihazınızı şarj edebileceğiniz zamanı belirliyor. Böylece şarj etme konumuna ulaşana kadar bataryanın yetmesi için gerekli tedbirleri alıyor.

Patentte bu bilgilerin nasıl takip edileceği, nasıl depolanacağı veya batarya yönetimi için ayarların nasıl değiştirileceği gibi ayrıntılar yer almıyor. Ancak fikir olarak potansiyeli olan bir teknoloji gibi duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder