17 Ağustos 2013 Cumartesi

Steve Jobs olmadan Apple başarısız

 
 
Apple’ın kurucu ortağı ve ünlü iş adamı Steve Jobs’ın ölümüyle birlikte başlayan “Jobs’sız Apple başarısız” iddiaları yeniden gündemde.
2011′de hayata veda eden Steve Jobs’la ilgili birçok tartışma gerçekleşti. Bunlardan bir tanesinin ana konusu ise Steve Jobs’sız Apple’ın ne kadar başarılı olabileceğiydi. Bu konu bir süredir sessiz kalsa da, Oracle CEO’su Larry Ellison tarafından tekrardan gündeme geldi. CBS This Morning programına katılan Ellison, Steve Jobs’ı bilişim dünyasının Picasso’suna benzeterek, Jobs’sız Apple’ın başarısız olacağını belirtti.
Jobs’a övgüler yağdıran Ellison’un dediklerinin ne kadar doğru olacağını ise zaman gösterecek. Birçok analist ve eleştirmenler tarafından şimdiki Apple’ın pazarda farklı stratejiye döndüğü söyleniyor. Eleştirmenler; iPad 4′ün iPad 3′ten kısa süre sonra çıkmasının, iPad mini’nin piyasaya sürülmesinin değişimin önemli sinyalleri olduğunu vurguluyorlar. Steve Jobs zamanında belirli bir yolda giden Apple’ın, değişen piyasaya dengeleriyle birlikte farklı atılımlar yapacağı öne sürülenler arasında.
Kaynak : Mynet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder