31 Ağustos 2013 Cumartesi

Eski iPhone Kullanıcılarına Kötü Haber!

Apple takas programını başlatacağını duyurarak, eski iPhone kullanıcılarını heyecanlandırmıştı, ancak söz konusu kampanyanın sadece ABD sınırları içerisinde geçerli olacağı öğrenildi.

Amerikalı teknoloji devi Apple, merakla bekleneniPhone 5S modelini 10 Eylül'de karşımıza çıkacak. Yeni iPhone çıkmadan önce takas kampanyası başlatacağını doğrulayan Apple, müşterilerinin eski iPhone telefonlarını getirerek, iPhone 5S satın almak için indirim çeki alabileceklerinin müjdesini verdi. iPhone 4 ve 4S sahiplerinin 200 dolara kadar, iPhone 5 sahiplerinin ise cihazın durumuna göre 300 dolara kadar indirim çekine sahip olabilecekleri bildirildi. Herkes sabırsızlıkla beklerken, kampanyanın sadece ABD sınırları içerisinde geçerli olacağına dair kötü Haber verildi.

Apple'ın ABD sınırları içerisinde hayata geçirmeyi planladığı kampanya iPhone 5S satışlarının yükselmesine olanak sağlayacağa benziyor. Ciddi anlamda indirim elde edecek olan kullanıcıların takas programı başlar başlamaz telefonlarını değiştirmek için harekete geçeceği ortada, bu durumda Apple'ın yeni cihazıyla kâr elde etmesine olanak sağlayacak. Apple, söz konusu kampanya ile kullanıcılarını birkaç yıl daha elinde tutmayı da garanti edecek gibi gözüküyor. Son dönemde Android sistemli cihazların daha cazip gözükmesi Apple'ın bir hayli kullanıcı kaybetmesine neden olmuştu.
Eskiyi getir yeniyi götür kampanyasıyla birlikte Apple kullanıcıları cihazlarını direk olarak Apple mağazalarından satın alacaklar. Bu durumda araya 3.pazarlama kanalları da girmeyecek. Onlar için ayrı ücret ödemek zorunda kalmayacağından da kâr elde etmeyi garantileyen Apple, takas programı sayesinde bu yılın sonunda kendisini yeniden toparlayacaktır.

Kaynak : Star Gundem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder