17 Ağustos 2013 Cumartesi

Apple ile Google Arasında Yeni Kavga Yolda

Merakla beklenen ucuz iPhone 5C telefonu, Apple ile Google arasında yeni bir patent davasına neden olabilir.

İddialara göre Apple, hem iPhone 5S'i hem de ucuz telefon iPhone 5C'yi 10 Eylül'de tanıtması bekleniyor.

Herkesin merakla beklediği 5S'in tanıtılacağı günde ucuz iPhone 5C'yi de tanıtacak olan Apple, bu telefonlar ile akıllı telefon pazarında strateji değişikliğine gidecek.

iPhone 5S'lerin daha hızlı bir işlemciye, geliştirilmiş 12 megapiksellik bir kameraya ve parmak izi tanıma özelliği olan ana menü tuşuna sahip olması bekleniyor.




Apple, oldukça popüler olmasına rağmen Android işlemcili ucuz telefonlardan ötürü pazar payının bir kısmını kaybetmiş durumda. Bu sebeple iPhone 5C'ler, Samsung'a kaptırılan pazar payının bir kısmını geri kazanma hedefi ile piyasaya sürülecek.


Daha önceleri Apple'ın stratejisi, yeni model telefonlar çıkarıp eski telefonarın daha ucuza satılması üzerineydi. Ancak bu taktik sonraları tutmamaya başladı. Kullanıcılar her ne kadar yeni telefonlara ilgi gösterse de çok büyük meblağlar ödeyerek sık sık telefon değiştirmekten kaçındı. Bu da Apple'ın pazar payında
kayıplara yol açtı.

iPhone 5C'lerde metal yoğunluğu azaltılarak plastik madde daha fazla kullanılacak. Ucuz telefonlarda mavi, kırmızı, sarı ve yeşil renk seçenekleri ile piyasaya sunulacağı tahmin ediliyor. Bu renklerin Google'ın logosu ile aynı renkte olması, artık iki şirket arasında klasikleşen patent davasına bir yenisini daha ekleyeceğe benziyor.

Eğer ucuz telefon stratejisi tutarsa, Apple yeni pazarlara girme imkanı bulacak. Ucuz telefonlarla rekabete girmeyi hedefleyen teknoloji devi Apple, Android'li telefonlar  ile piyasanın büyük kısmını elinde tutan Samsung arasındaki rekabet daha da kızışacak.

Kaynak : TurkishNy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder