17 Ağustos 2013 Cumartesi

Apple Bir Tweetle 17 Milyar Dolar Kazandı

Dünyanın en ünlü yatırımcılarından biri olan Carl Icahn'ın twitter hesabından yaptığı bir paylaşım, teknoloji devi Apple'ın hisselerine tavan yaptırdı.

 



Twitter hesabıdan Apple hissesi aldığını duyuran ünlü yatırımcı, dev şirkete övgüler yağdırmayı da ihmal etmedi. Icahn'ın bu açıklamalarının ardından hisseleri bir anda 25 dolara yakın değer kazanıp 494 dolara ulaşan Apple'ın piyasa değeri 17 milyar dolar birden fırladı.
'APPLE'DA BÜYÜK BİR POZİSYONUMUZ VAR'

Son zamanlarda Apple'ın mevcut değerinin gereğinden az olduğunu ifade eden Carl Icahn attığı tweet'te, Apple CEO'su Tim Cook'la da görüştüğünü belirtip; "Şu anda Apple'da büyük bir pozisyonumuz var" ifadesine yer verdi.
Carl Icahn, Apple’ın değerinin altında işlem gördüğünü belirterek, şirketin hisselerinin tekrar 700 dolar seviyesine çıkması gerektiğini belirtti. Apple CEO’su Tim Cook’la oldukça iyi bir diyalog yaşadıklarını ifade eden Icahn, Cook’la yakın zamanda yeniden konuşmayı planladığını söyledi. Apple ise yaptığı açıklamada, “Tüm hisse sahiplerimizin ilgileri ve yatırımlarından dolayı minnettarız. Tim bugün Bay Icahn ile oldukça olumlu bir görüşme gerçekleştirdi” dedi. 
17.26 MİLYAR DOLAR ARTTI

Icahn’ın 1 milyar dolar değerinde hisse alarak Apple’ın en büyük hissedarlarından biri olduğu belirtiliyor. Geçen yıl Eylül ayında 702 dolarlık rekor seviyeye ulaşan Apple hisseleri aradan geçen zamanda yüzde 30 değer kaybetmişti. Carl Icahn’ın açıklamasının ardından Apple’ın hisseleri yüzde 4.75 yükselerek 489.57 dolara çıktı ve şirketin piyasa değeri 17.26 milyar dolar arttı. 

Apple sözcüsü Steve Dowling ise yaptığı açıklamada "Hissedarlarımızın yatırım iştahından memnunuz. Carl Icahn, CEO Tim Cook ile çok olumlu bir sohbet gerçekleştirdi dedi. Ünlü yatırımcı Icahn'ın geçen ay boyunca Apple pozisyonu aldığı ve toplamda 1 milyar dolarlık Apple hissesine ualştığı ortaya çıktı. Carl Icahn, Reuters 'a verdiği bir röportajda da Apple hisselerinin en az 700dolar seviyesinden işlem görmesi gerektiğine dikkat çekti.
13 MİLYAR DOLARLIK SERVETE SAHİP

13 milyar dolar serveti bulunan 75 yaşındaki yatırımcının ayrıca Dell şirketinde de güçlü bir konumda olduğu biliniyor. Icahn'ın Twitter hamlesi öncesinde Apple'ın piyasa değeri geçtiğimiz sene ulaştığı zirveden yüzde 30 aşağıda bulunuyordu.
İşte Carl Icahn'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar:
 

Kaynak : Hurriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder